Tillbehör för hundvalpen

Att skaffa hund innebär ett mycket stort ansvar. Det är nämligen ett av de djur som kräver mest av dess ägare.

1443758_77030795_puppy

Detta inte bara gällande rastning och umgänge utan även när det kommer till inköp av tillbehör. Vilka hundtillbehör som behöver köpas in beror främst på hundens individuella behov. Mycket är kopplat till rasen vilket gör att det alltid är bra att prata med tidigare hundägaren eller kenneln där hunden köps. Detta för att få tips och råd på hur man bäst ska kunna ta hand om den nya familjemedlemmen.

Oavsett ras, storlek eller ålder på hunden så är det i alla fall några tillbehör som nästan alltid måste köpas in.

Halsband

Ett mjukt och behagligt halsband är det vanligaste måste-tillbehöret. Välj gärna ett som är ställbart, då valpen växer snabbt.

Hundkoppel

Läderkoppel är mycket vanligt men nylon fungerar minst lika bra. Det man kan tänka på är hur långt kopplet ska vara och att det sitter bra runt hundens hals.

 Hundsäng eller hundkorg

Framförallt valpar tycker om att ligga trångt så tänk inte ”mänskligt” och köp för stor korg. Ett bra tillbehör som framförallt är nödvändigt för de som inte vill dela säng med hunden på nätterna.

Mat- och vattenskål

Det är två saker som framförallt karakterisera en bra mat och vattenskål. För det första att den är stabil och för det andra att den inte är i plast. Hunden kan mycket lätt repa en plastskål. I de repor som uppstår kan i sådant fall bakterier samlas.

Hundleksaker

Leksaker är valpens bäste vän, efter dig förstås. Vad som blir populärt är svårt att säga i förväg men tuggleksaker som piper brukar fungera bra. Många gånger räcker det med saker man har hemma – som man accepterar att blir söndertuggade.

Klotång

Många valpar tycker det är obehagligt att klippa klorna. Vänj valpen därför genom att klippa lite i taget. För de hundägare som tycker detta känns jobbigt finns det många djurbutiker som gör detta för en mycket liten summa.