Mer om kattägande

Vi har tidigare skrivit om hur det är att skaffa katt för de som tidigare varit hundägare. Där gick vi igenom några av de saker man kan behöva införskaffa för att skapa ett så trevligt liv som möjligt för sin nya vän. Trots att vi tog upp ett stort antal olika saker i artikeln så finns det fortfarande mycket kvar att nämna.

Söt kattunge

Halsbandet

Att katten har ett halsband är mycket viktigt, speciellt om den vistas fritt utomhus. Även om katterna är märkta och registrerade så blir det hela mycket enklare för människor som hittar katten att identifiera den om det går att hitta kontaktinformation direkt.  Många katthalsband har dessutom reflexer som minskar risken för olycka om katten vistas mycket nära vägar.

För många är en av de viktigaste aspekterna vid val av katthalsband att det ser snyggt ut och stilmässigt både passar katt och ägare. Det bästa är att gå in på en kattsida som Swecat och titta igenom deras utbud för att få en uppfattning om vad man kan välja.

Kattgodis

Att locka och ge belöningar med kattgodis kan vara ett trevligt sätt att utveckla en relation med katten. Man bör dock vara försiktig så att man inte ger för mycket då även lite för mycket godis snabbt kan göra att en katt går upp i vikt. En enda skiva salami kan till exempel jämföras med en hel chipsförpackning för en vuxen människa.

Kattleksaker

Precis som kattgodis kan kattleksakerna vara ett roligt sätt att interagera med katten. Det är dessutom viktigt för att katten skall få ett hälsosamt liv fyllt av aktiviteter och träning. Med mycket lek behöver varken du eller katten känna sig lika skyldiga för de kattgodisbitarna som smaskas upp.