Att ta hand om sitt akvarium

Det är en hel del att tänka på vid köp av akvarium. Det är som vi skrivit om tidigare ett väldigt bra alternativ för den som har någon form av pälsallergier. Dock så behöver fiskarna ett hem som de trivs i och det är det som denna artikel kommer att handla om.

För att fiskarna ska trivas i sitt akvarium så gäller det att städa det med jämna mellanrum. Dock inte för väl. Det är bra att det finns en viss kvalité på vattnet som fiskarna själva har åstadkommit. Innan man släpper i sina fiskar för första gången så måste vattnet få sätta sig och alla växter och annat som man lagt i sitt akvarium.

Vid isättning av fiskar så låt de vara kvar i sina transportpåsar och sänk ned dessa i ditt nya akvarium. Efter ett tag så kan du öppna påsen och låta lite av ditt vatten få fylla på och blandas med det andra vattnet. Efter ett tag så släpper du fiskarna i ditt akvarium.

Det kan mycket väl tänkas att fiska blir sjuka likaväl som andra husdjur. Det kan som med så mycket annat vara bra att vara påläst om sjukdomar bland fiskar. Om det visar sig vara något allvarligare så kontakta veterinär eller den som du köpt dina fiskar av. Det gäller att vi vårdar våra fiskar på bästa sätt och ser till så de har en så bra omgivning som möjligt för att minimera sjukdomarna.