Även allergikern kan hålla sig med husdjur

Husdjur har alltid funnits hos människan och djuren spelar en stor roll för vårt välbefinnande. De fungerar som sällskap, tillfredsställer vårt behov av att få ta om hand och de underhåller oss på ett trevligt sätt. En del människor är allergiska mot pälsdjur och kan därför inte skaffa exempelvis hund, katt eller kanin. Det finns dock flera andra alternativ för den som är allergisk men ändå vill ha ett husdjur.

Fiskar och andra vattenlevande djur

Ett mycket populärt husdjur är akvariefiskar! Idag är utbudet stort och man kan köpa akvarium och tillbehör både i fysiska butiker och på nätet. Handlar man på nätet ska man så klart veta precis vad det är man är ute efter så man inte beställer tillbehör som inte passar ihop. När man ska skaffa akvarium så är det bra att läsa på och lära sig så mycket som möjligt. Man bör bestämma sig för vilken typ av fiskar man vill ha innan man köper akvariet och alla tillbehör, för att sen inreda efter fiskarnas naturliga miljö och kombinera fiskar som fungerar tillsammans. Andra vattenlevande djur kan vara vattensköldpaddor, salamandrar och grodor för att ta några exempel.

Andra djur för allergiker

Det är inte bara fiskar och andra vattenlevande djur som passar allergikern. Landsköldpaddor är trevliga husdjur som kan bli riktigt gamla. Vissa individer kan leva i mer än 190 år! Rysk stäppsköldpadda är en populär sköldpadda att hålla som husdjur. Andra arter är egyptiskt landsköldpadda, grekisk landsköldpadda, morisk landsköldpadda och turkisk landsköldpadda.

Om man tycker om reptiler finns det många arter att välja på. Flera olika ormar och ödlor är både vackra och fascinerande att ha som husdjur och de passar dessutom den som är allergisk. När man ska köpa en orm eller en ödla så behöver man ett terrarium som är tillräckligt stort för just den individen och inredning som passar för dess naturliga behov.