Hundägare för första gången

Att skaffa sig hund för första gången kan innebära en stor omställning för dig och hela din familj. Det är ett nytt litet liv som kommit in i ert hem. Det krävs uppmärksamhet från första dagen valpen kommit hem till er och det är nu uppfostringstiden börjar. Den kan i och för sig pågå hela hundens liv.

Träna med hunden

När valpen kommer till er så är den troligast 8 veckor och den har haft en trygg och varm atmosfär hos sin mor och uppfödare. Här är det viktigt att ni som familj pratar ihop er vilka regler som ska gälla och vara konsekvent i detta. Skriv gärna ner vilka regler ni har för hunden och vem som ska gör vad vilken dag. Det underlättar både för er som hundägare och för hunden.

Att träna sin hund innebär upprepning, upprepning och upprepning, till slut ramlar polletten ner hos hunden att ja det var så där jag skulle göra. När man tränar sin hund gäller det att vara konsekvent, det fungerar inte att husse gör saker och ting på sitt sätt och matte på sitt. Kommer dessutom de små mattarna och hussarna med sina kommandon så blir hunden förvillad och får det svårt att lära sig. Konsekvent tränande av hunden är det bästa sättet.

Att få en hund som kan vardagslydnad är värt så fantastiskt mycket, att lägga till mer avancerad träning när hunden blivit lite äldre är bara positivt för både hund och ägare. Träningen blir för båda två, då blir det roligast!