Jakthunden

För varje jägare så är jakthunden många gånger den bästa vän man har med sig ut i skogen under jakt. Den är ovärderlig i många avseenden och att leta upp och få fram jaktbytet så finns det knappt något som slår jakthunden. Att jaga med hund är något väldigt speciellt och en fantastisk upplevelse.

Denne fyrbente vän är med i alla lägen även om man inte jagar. Hemmavid så kan den vara som vilken hund som helst och finns med i de aktiviteter som sker på hemmaplan. Men när jakten närmar sig så är det så att hunden känner på sig att något är på gång. Likaväl som jägaren har sin utrustning så är det viktigt att man skaffar rätt utrustning till hunden. En GPS väst som gör att man kan hålla koll var hunden befinner sig ute på jaktmarkerna är ovärderligt.

Att få ge sig ut i skog och mark med sitt vapen och sin hund är något som många jägare beskriver som magiskt. Innan solen gått opp så har man fått upp en eld och börjat koka sitt kaffe över denna öppna brasa. Det enda man hör är fågelkvitter och ser solen stiga upp i öster och dess strålar börja värma som smått. Djuren börjar vakna till liv och jägaren sitter på helspänn och inväntar rätt ögonblick då viltet förhoppningsvis kommer förbi det jaktpass denne sitter på.