Allt för din häst

Om du har ett stort intresse för ridning så gör du nog allt för din häst och ser till så att den har det så bra som det bara går. Detta är ett av våra större djur och man kanske inte räknar in hästen som ett husdjur då den har sitt eget stall som den bor i. Men det är dock en god vän och något som många tycker om.

Stallet och foder

Som alla våra djur så behöver hästen tillsyn och mat. Det är viktigt att man skaffa sig de rutiner som är för hästens bästa. Det ska mockas i stallet och se till så att hästen har ett bra ställe att bo på. Den behöver få sin mat på regelbundna tider. Det gäller att se till så man har det man behöver i stallet för utfodring av hästen. Hö kanske ni köper tillsammans alla som har hästar i stallet, men hönät, saltstenar och annat godis för hästen är något som man köper själv.

Skötsel av din häst

Det är viktigt att man sköter om sin häst och ger den den pälsvård och ryktar hästen regelbundet. Det kan tyckas vara mycket som ska göras med en häst men för att den ska må bra och att allt ska fungera så gäller det att man tar hand om den på bästa sätt. Förutom att rykta hästen så gäller det att hålla efter hästens hovar. Kolla även upp hur benen har det och om det finns någon skada.