Akvarium ett alternativ för den allergiske

Det är inte alla som kan ha katt eller hund då det finns allergier som gör att man inte tål pälsdjur. Då är ett akvarium ett alternativ för den allergiske. Du får levande djur som man inte behöver få någon allergiska reaktioner på. Det är naturligtvis så att ett akvarium inte sköter sig själv utan man får se till så att de fiskar man har får ett bra hem att bo i.

Ett akvarium kan också vara en snygg inredningsdetalj i hemmet och det kan vara nästa meditativt att sitta och titta på de vackra fiskarna och det akvarium man skaffat. Om ni funderar på att skaffa ett akvarium så kan vi rekommendera er att ta en titt hos fiskfoder.se som förutom att de säljer akvarier också säljer tillbehör och foder till dina fiskar. Det finns mycket som man bör tänka på inför att man skaffar sig ett akvarium. Här ger vi dig några tips och råd på vägen.

  • Placeringen är viktigt att tänka på då det inte bör stå i direkt solljus. Ju mörkare plats desto bättre. Tänk också på att det blir relativt tungt så en möbel som orkar med det tunga akvariet. Fundera på var den bästa platsen kan vara för ert nya akvarium.
  • Rengör det ordentligt innan du lägger i akvariegrus och påfyllning av vatten. Det kan finnas en fördel att fylla det till hälften ungefär och därefter fyller på med stenar rötter och de växter som du planerar att ha i ditt akvarie. Lägg även i doppvärmare och vattenpump.
  • Fyll på resterande vatten innan du sätter igång doppvärmare och pump. Tänd den belysning som finns och koppla gärna en timer på den så växter och fiskar får en naturlig dygnsrytm. Vintertid så kan belysningen vara igång mellan 10 till 12 timmar, under vår och sommar så kan man sänka tiden med 4 timmar.
  • Tillsätt de beredningsmedel som behövs i vattnet och vänta ett par dagar innan fiskarna introduceras i akvariet. När fiskar ska få flytta in så gäller det att inte ha för bråttom, sänk ner transportpåsen i vattnet och låt fiskarna få acklimatisera sig till sin nya miljö.

Så klart så vill vi önska dig lycka till med de nya husdjuren och tänk på att de behöver omsorg som vilket husdjur som helst. Med regelbunden översyn över ert akvarium och rätta till om något inte står rätt till så kommer era fiskar att trivas. Om det finns små barn i familjen så försök att lära dessa att inte stressa upp fiskarna och att det är inte leksaker som ligger i vattentanken.