Klösträd till kissen

Att klösa är ett naturligt behov för katten. Katten klöser för att hålla sina klor i trim, så att de är spetsiga och flagfria. Katten brukar för att hålla kroppen i trim efter den har vaknat börja med att sträcka ut sin kropp genom att stretcha och tänja och då gärna mot sitt favoritklösställe. 

katt_klösträd_139248851

Ett klösträd gör att du slipper klösmärken i soffan, på möbler eller tapeter. Man har själv valt att skaffa en katt och kanske inte alltid förstår alla dess behov direkt och vad den behöver för att må bra. Det är dock en bra ide att köpa ett klösträd ganska omgående så att katten inte börjar att klösa på något i hemmet vilket är ett beteende den tråkigt nog kan fortsätta med om man har otur. Man ska välja ett klösträd som är högre än katten och gärna med flera liggplatser vilket gör det lite roligare för katten. Katten behöver vässa sina klor mot något som är upprättstående och som består av ett material som är klovänligt. I naturen är det enkelt för katten då den handplockar ett träd som har en mjuk bark och passar att vässa sina klor på. Bara för att katten är en innekatt slutar inte dess naturliga klösbehov därför blir ett klösträd nödvändigt.

En katt är naturliga hoppare och klättrare och mår bra om de har tillgång till att kunna göra det närhelst de önskar, ett riktigt bra klösträd är därför inte bara högre än katten utan kanske når ända upp till taket i ett rum och har flera olika gömmor och hyllplan. Då kan katten både sträcka ut sig ordentligt och hoppa, klättra och gömma sig. Det är också viktigt att se till att klösträdet består av ett slitstarkt material och är stabilt så att det inte riskerar att falla då katten klättrar och leker i det. Trädet bör också stå relativt centralt i ett rum och gärna vid ett fönster så att katten kan ligga och titta ut på sånt som händer utanför fönstret, spana på fåglar eller annat som händer, det finns många klösträd som är gjorda för att också vara en snygg inredningsdetalj i ett hem. Klösträd finns i massor av olika storlekar, färger, former och stilar hos din djurbutik och att investera i ett spännande, roligt och lockande klösträd för din katt kommer att förgylla kattens tillvaro på många sätt och dessutom slutar den att förstöra dina möbler och väggar.